Over Akkermans

 

AKKERMANSM designer

“Draagbaar design van eigen bodem”

Juni 2017  Marianne:

” Na 25 jaar met veel plezier gewerkt te hebben aan gelegenheidskleding, bedrijfskleding en dagelijkse kleding vind ik het genoeg. Omdat ik weet dat het altijd blijft ‘kriebelen’ heb ik besloten me meer te richten op kunstuitingen. Natuurlijk mode gerelateerd, maar ook andere vormen van kunst. Omdat ik het té rigoureus vind om helemaal te stoppen wil ik nog graag kleding ontwerpen op afspraak in mijn atelier, dit is waar ik altijd het meest van gehouden heb.”

Na de mode academie gevolgd te hebben is Akkermans eerst wat praktijkervaringen op gaan doen bij een confectiebedrijf. Daarna heeft ze freelance gewerkt voor een bruid- en gelegenheidskledingbedrijf als ontwerper en als aanspreekpunt voor de franchisenemers van dit bedrijf. Via via kwam ze terecht bij een patronenbedrijf die met haar een bedrijfskledinglijn op wilde richten. 

In 1998 kon ze een bruid- en gelegenheidskleding winkel overnemen in Den Bosch. Ze ontwierp en verkocht daar creaties naar eigen ontwerp voor de ‘ongewone’ bruid. Na 5 jaar is ze verhuisd naar haar atelier aan huis. Ook hier ging ze verder met ontwerpen voor bruiden en bruidsmoeders zij het in een meer relaxte sfeer op het platteland. In 2005 besloot ze een eigen label op ze zetten : AkkermansM. Ze ontwierp twee maal per jaar collecties die op 20 verkooppunten verkocht werden in Nederland en België. Deze liet ze maken in Polen en Nederland. Tussentijds is er ook de website/shop ontstaan. Omdat rechtstreeks contact met de klant haar beter beviel is ze uiteindelijk weer voor de particuliere klant gaan ontwerpen met daarnaast de twee jaarlijkse nieuwe collecties. Half 2017 gaat ze verder met meer kunst gerelateerde mode en kleding op maat na afspraak in haar atelier.

Lillie Akkermans herenkleding

Omdat het ontwerpen nu eenmaal in de familie zit, willen wij u de herencollectie niet onthouden. Te zien onder de kop ‘Collecties’ AkkermansL in het hoofdmenu.

Comments are closed.

Naar boven