Mathildedag

Op 7 juli 2018 is het zover. Mathildedag. Een groots opgezette dag in haar geboorteplaats Terneuzen om te vieren dat Mathilde Willink op die dag 80 jaar zou worden. Aan mij werd gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren in de vorm van een ontwerp à la Mathilde. Ik voel me vereerd!

21 oktober 2017. De eerste ontwerpschets is op papier gezet.

19 januari 2018. Eerste bespreking in Terneuzen met meerdere fashion designers, performer en organisatie. We werden bijzonder gastvrij ontvangen met een heerlijke lunch. We hebben veel besproken en verschillende galeries én het Schelde theater bezocht waar de grote Mathilde show zal plaatsvinden. Het was een mooie dag! Kijk naar deze leuke opname van Roeland van der Kley! Hij is de grondlegger van dit evenement! Link.

26 januari 2018. Elaby (organisatie) Soner (designer) en Nadia (performer) zijn op bezoek geweest in mijn atelier. We hebben uitgezocht wat we gaan showen en daarnaast nog wat praktische dingen besproken. Weer een hele fijne, inspirerende dag!

8 februari 2018. De Mathildejurk begint meer vorm te krijgen. Natuurlijk laat ik deze nog niet zien, het moet immers een verrassing blijven! De applicaties zijn in de maak, hieronder een eerste indruk. Ik denk dat ik de jurk PAUW ga noemen…..meer verklap ik niet!

 

Comments are closed.

Naar boven